Vacancy

Engineer Mechanical Design

Add Your Tooltip Text Here
Add Your Tooltip Text Here
Add Your Tooltip Text Here

Summary

Summary

Duiker: Innovative partner for long-term solutions

Wij zijn Duiker Clean Technologies, een internationaal opererend ingenieursbureau, gevestigd in Wateringen. Onze basis ligt in de zwavelterugwinning door verbranding- & procestechnologie. Door onze expertise hebben we wereldwijd een gerenommeerde naam opgebouwd. Hier zijn we trots op maar onze ambitie gaat verder.

Onze ambitie is om schone, betaalbare en duurzame energie beschikbaar te maken voor iedereen op deze planeet. Om dit te realiseren, ontwikkelen we manieren om duurzame energiedragers om te zetten in andere, zoals waterstof. Om op wereldwijde schaal groene ammoniak om te zetten in waterstof of direct in energie, maken we gebruik van de modernste technologieën en werken we samen met toonaangevende partners in het vakgebied. 

Werken bij Duiker betekent werken in een informele en ambitieuze organisatie met betrokken collega’s; betrokken bij de organisatie en betrokken bij elkaar. Samen werken we aan innovatieve oplossingen om onze ambities te realiseren. Word jij onze nieuwe collega?

Ben je nieuwsgierig en gericht op samenwerking, resultaat en innovatie? Krijg jij energie van meewerken aan innovatieve en duurzame oplossingen? Dan komen wij graag met jou in contact!

Jouw functie als Engineer Mechanical Design

Als Engineer Mechanical Design bij Duiker Clean Technologies ben je binnen het Product Engineering Team verantwoordelijk voor het ontwerpen van de producten van Duiker ten behoeve van onze waarde proposities in het veld van duurzame energie en onze bestaande markten. Deze ontwerpen maak je conform gestelde specificaties, functionaliteiten en ontwerpcodes in overeenstemming met de contractvoorwaarden. Je maakt hierbij gebruik van kennis uit de verbrandingstechniek en verschillende technieken uit de werktuigbouwkunde zoals drukvatentechniek. Je werkt in multidisciplinaire projectteams waarin gezamenlijke resultaten worden gerealiseerd.

Door jouw proactieve houding, jouw deskundigheid en oog voor detail ben jij onmisbaar voor de realisatie van projectorders en het ontwerp en fabricage van onze producten.

Wat ga je doen?

Binnen het hechte, open en informele team (met 7 leden) van Product Engineering werk je aan de volgende taken:

 • Tijdens deelname in projectteams, stem je de verwachtingen goed af met alle betrokkenen zodat jij de ontwerpen uit kan voeren en je de ontwerpdocumenten kan vervaardigen (berekeningen van technische tekeningen).
 • Tevens coördineer je technisch projectontwerpen welke met assistentie van specialistische externe partijen worden gerealiseerd. Naar behoefte stel je in overleg met leden van het projectteam en jouw teamleader specificaties op zodat je deze partijen juist kan instrueren over de technische projectuitvoering en projectresultaten.
 • Je zorgt ervoor dat alle ontwerpen in overeenstemming zijn met de contractvoorwaarden die voldoen aan de gestelde specificaties, functionaliteiten en normen en ontwerpcodes. Je maakt daarbij gebruik van de nodige gegevens, zoals specificaties die betrekking hebben op het project, de constructie en de materialen.
 • Je voert controles uit op documenten van jouw collega’s Engineer Mechanical Design en op documenten welke door derden zijn vervaardigd. Indien je afwijkingen constateert neem je op tijd de relevante acties.
 • Je stemt je werk af met de teamleader en de projectleader.
 • Je zorgt ervoor dat jouw vakkennis op peil is en blijft jezelf ontwikkelen binnen jouw functie.

Wat vragen we van jou?

 • Voor deze functie is een specifieke werkervaring vereist van 4 á 5 jaren met het uitvoeren van ontwerpen van drukvaten (volgens één of meerdere codes), daarnaast is ervaring met andere takken van de werktuigbouwkunde zoals waste heat boiler design een pre.
 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding Werktuigbouwkunde/ Mechanical Engineering.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk).
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent flexibel, resultaatgericht, nauwkeurig en proactief.
 • Je draagt graag bij aan de ontwikkeling van het team. Je bent dan ook een echte teamspeler maar je hebt ook een grote mate van zelfstandigheid.
 • Het leveren van een hoge kwaliteit van werk is één van jouw drijfveren! Ook onder druk van deadlines verlies jij deze kwaliteit niet uit het oog.

Wat bieden wij?

 • Een salarisindicatie tussen de € 3600,- en € 5500,- bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een bedrijfseigen CAO, 38 vakantie- en verlofdagen per kalenderjaar (bij een fulltime dienstverband), pensioenregeling bij PME en een winstafhankelijke loyaliteitsuitkering.
 • Een uitdagende functie binnen een ambitieuze organisatie met een goede en informele werksfeer.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en aandacht voor de werk-privé balans met mogelijkheid tot hybride werken.
 • Een praktijkgerichte inwerkperiode en mogelijkheden om via studie aanvullende kennis te verwerven zodat je je binnen de functie verder kunt ontwikkelen.
 • Een jaarcontract gevolgd door een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.

Interesse?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en spreken de functie en de organisatie je aan?

Kijk verder op onze website www.duiker.com voor meer informatie over onze organisatie of om direct te solliciteren. Je kunt je CV en motivatie ook mailen naar jobs@duiker.com.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Judith Machielse van onze afdeling HR: 0174-282700.

Join Us

Unsolicited application

Want to become a part of Duiker? Choosing Duiker means working with a technically capable and highly skilled team with a customer oriented focus. Knowledgeable people who take pride in fulfilling their promises.

Questions about the Job? Contact us

Contact us to get more information about our careers

jobs@duiker.com